تاريخچه دانشكده

دانشكده‌ دامپزشكي‌ دانشگاه‌ فردوسي‌ مشهد درسال‌ 1370 با مجوز وزارت‌ علوم ، تحقيقات و فناوري تأسيس‌ گرديد. هدف‌ از تأسيس‌ دانشكدة‌دامپزشكي‌ تأمين‌ نيروي‌ انساني‌ متخصّص‌ وماهر براي‌ ارائة‌ خدمات‌ بهداشتي‌، درماني‌ وتحقيقاتي‌ در زمينه‌هاي‌ مختلف‌ علوم‌دامپزشكي‌ و حفظ‌، توسعه‌ و تأمين‌ بهداشت‌ وسلامت‌ انسان‌ و جامعه‌ كه‌ از مواد پروتئيني‌ بامنشأ دامي‌ استفاده‌ مي‌كنند،بوده‌ است‌. به‌ لحاظ‌گستردگي‌ و پراكندگي‌ استان‌ خراسان‌ و جمعيت‌زياد دامي‌ موجود در اين‌ استان‌ و اهميت‌اقتصادي‌ آن‌ از لحاظ‌ توليد فرآورده‌هاي‌پروتئيني‌ مورد نياز كشور، ضرورت‌ تأسيس‌چنين‌ دانشكده‌اي‌ از دير هنگام‌ احساس‌ مي‌شد.اميد است‌ كه‌ بتوان‌ در جهت‌ حصول‌ خود كفايي‌اقتصادي‌ و كاهش‌ ضايعات‌ دامي‌ و در نهايت‌كاهش‌ واردات‌ دامي‌ به‌ كشور، گامهاي‌ مؤثري‌برداشت‌. فعاليتهاي‌ آموزشي‌ دانشكده‌ دامپزشكي‌ ازمهرماه‌ 1371 با پذيرش‌ 48 نفر دانشجو در دومقطع‌ دكتري‌ حرفه‌اي‌ و كارداني‌ آغاز شد و درحال‌ حاضر تعداد 223 نفر دانشجوي‌ دختر وپسر در دو مقطع‌ دكتري و كارشناسي‌ در اين‌ دانشكده‌ به‌تحصيل‌ اشتغال‌ دارند.لازم به ذكر است كه مقطع كارشناسي علوم آزمايشگاهي دامپزشكي جايگزين مقطع كارداني شده است و از سال تحصيلي 80 در مقطع كارداني دانشجو نمي پذيرد.

در اين دانشكده 37عضو هيأت‌ علمي‌شامل‌ 4 دانشيار،26 استاديار، 1 مربي‌ و 6 مربي‌ دستيارو تعداد 35 نفر كادر اداري‌ در آن‌ به‌ فعاليت‌مشغولند. دانشجويان‌ مقطع‌ دكتري‌ حرفه‌اي‌دامپزشكي‌، با گذراندن‌ دورة‌ آموزشي‌ شش‌ ساله‌در قالب‌ دوازده‌ نيمسال‌ تحصيلي‌ همراه‌ باگذراندن‌ رسالة‌ تحقيقاتي‌ با اخذ درجة‌ دكتري‌حرفه‌اي‌ دامپزشكي‌ و دانشجويان‌ مقطع‌ كارشناسي علوم آزمايشگاهي ‌دامپزشكي‌ با گذراندن‌ دوره‌ آموزشي‌ دو ساله‌ درقالب‌ چهار نيمسال‌ تحصيلي‌ با اخذ درجه‌كارشناسي دامپزشكي‌ فارغ‌ التحصيل‌ مي‌شوند.تعداد فارغ‌ التحصيلان‌ اين‌ دانشكده‌ از بدوتأسيس‌ تاكنون‌ 348 نفر در مقاطع‌ مختلف‌ بوده‌است‌. اعضاي‌ هيأت‌ علمي‌ اين‌ دانشكده‌ در انجام‌فعاليتهاي‌ پژوهشي‌ و تحقيقاتي‌ بسيار فعال‌ بوده‌و نتايج‌ حاصل‌ از تحقيقات‌ آنها در زمينه‌هاي‌مختلف‌ بيماريهاي‌ دامي‌ و سلامت‌ دام‌ و تامين‌بهداشت‌ عمومي‌، اثرات‌ مفيد و ارزنده‌اي‌ داشته‌است‌.

به‌ علاوه‌ اين‌ دانشكده‌ با نهادها وسازمانهاي‌ اجرايي‌ بسياري‌ از جمله‌ وزارت‌جهاد سازندگي‌، ادارة‌ كل‌ دامپزشكي‌، مؤسسه‌تحقيقات‌ واكسن‌ و سرم‌ سازي‌ رازي‌، جهاددانشگاهي‌، دانشگاه‌ علوم‌ پزشكي‌ و... همكاري‌داشته‌ و طرحهاي‌ مشترك‌ آموزشي‌ و تحقيقاتي‌و مشاوره‌اي‌ در زمينه‌هاي‌ مختلف‌ به‌ اجرا درآورده‌ است‌. در حال‌ حاضر ساختمان‌ مركزي‌ دانشكده‌دامپزشكي‌ در كيلومتر 5 جاده‌ جديد قوچان‌جنب‌ سردخانه‌ رضوي‌ واقع‌ شده‌ است‌ و داراي‌ساختمان‌ اداري‌، آموزشي‌، درمانگاههاي‌تخصصي‌ جهت‌ پذيرش‌ دامهاي‌ بيمار وبيمارستان‌ تجربي‌ دام‌ مي‌باشد. علاوه‌ بر اين‌مجموعه‌ آزمايشگاههاي‌ علوم‌ پايه‌ و سالن‌كالبدگشايي‌ دانشكده‌ در مجموعه‌ پرديس‌دانشگاه‌ واقع‌ شده‌ است‌.طرح‌ مجموعه‌ دانشكده‌دامپزشكي‌ مشهد كه‌ ساختمان‌ اصلي‌ آن‌ رابخش‌ آموزش‌ متمركز تشكيل‌ مي‌دهد با زيربنايي‌ حدود 23900 متر مربع‌ در محل‌ پرديس‌دانشگاه‌ فردوسي‌ مشهد در حال‌ احداث‌ است‌كه‌ تاكنون‌ 15 درصد پيشرفت‌ فيزيكي‌ داشته‌است‌. بخش‌ آموزش‌ متمركز شامل‌ گروههاي‌علوم‌ پايه‌، علوم درمانگاهي،بهداشت و پيشگيري بيماري هاي دامي‌ و پاتوبيولوژي‌ مي‌باشد. اميد است‌ بخش‌ آموزش‌ گسترده‌ كه‌ شامل‌ درمانگاه‌دامپزشكي‌ و مزرعه‌ تحقيقاتي‌ است‌ و درمنطقه‌اي‌ خارج‌ از محدوده‌ شهر پيش‌ بيني‌ شده با مساعدت‌ و همكاري‌ مسؤولان‌دانشگاه‌ آماده‌ و مورد بهره‌ برداري‌ قرار گيرد.

مقاطع تحصیلی موجود در دانشکده دامپزشکی

نام ‏رشته